Diensten 

U kunt OBC inschakelen voor verscheidene diensten:

 

 

advisering

OBC adviseert u bij de opzet en uitvoering van uw communicatietrajecten.

 

complete producties folders / brochures

OBC bedenkt het concept, schrijft de teksten, verzorgt interviews, onderhoudt de contacten met de fotograaf, de illustrator en ontwerper en regelt het drukwerk van uw folder en/of brochure.

 

persberichten en/of artikelen

OBC schrijft persberichten en verzorgt desgewenst ook de fotografie en/of de verzending over onder andere thema's uit de bouwwereld, natuur en landschap en over allerlei gemeentelijke onderwerpen.
Artikelen worden geschreven voor bijvoorbeeld vakbladen, personeelsbladen of bedrijfsuitgaven. Zonodig worden hiervoor ook interviews afgenomen.

 

opzetten / beheren websites

OBC kan de gehele coördinatie bij de opzet van uw website verzorgen, inclusief de aanvraag van een domeinnaam en de bouw van uw website. Ook kunt u uw website door OBC laten onderhouden. 

 

samenstellen communicatieplannen

In overleg met de klant stelt OBC communicatieplannen op, gericht op zowel interne als externe doelgroepen en doelstellingen. Desgewenst bewaakt OBC de planning en het budget.

 

schrijfvaardigheidstraining

OBC geeft schrijfvaardigheids-trainingen aan uw medewerkers, waarbij hen geleerd wordt hoe ze op een eenvoudige manier beter kunnen schrijven. Het gaat hierbij altijd om maatwerk, gericht op de schrijfpraktijk in uw bedrijf of instelling.

 

Gespreksleiding

Ook gespreksleiding is een dienst die OBC aanbiedt. Hierbij moet u denken aan het leiden van discussieavonden en workshops, maar ook het presenteren van uitzendingen rond de gemeenteraadsverkiezingen.

 

eindredactie

Zorgt u zelf voor teksten, maar wilt u de tekst in een eenduidige, soepele schrijfstijl presenteren, dan kunt u OBC inschakelen voor de eindredactie van onder andere tijdschriften, folders, brochures, personeelsbladen, vakbladen en bedrijfsbladen.

 

projectcoördinatie

Het succes van ieder project hangt mede af van de coördinatie. OBC is sterk in projectcoördinatie, of het nu gaat om audiovisuele producties, beurspresentaties, voorlichtingscampagnes of schriftelijke communicatie.

 

Afvalkalenders en/of nieuwsbrief

Veel gemeenten brengen jaarlijks een ‘Afvalkalender’ uit met belangrijke milieu-informatie. Denk dan aan de ophaaldagen van afval, de papierinzameling, de route van de chemokar en de tarieven van de milieustraat, enz.

 1. Standaard afvalkalender
  Elk jaar maken wij voor diverse gemeenten afvalkalenders die aan inwoners een volledig overzicht geven van de mogelijkheden om afval kwijt te raken. Deze informatie is kort en bondig weergegeven op een dubbelzijdig A4 of A3 (gevouwen naar A4). Gemeenten die kiezen voor deze ‘frisse’ afvalkalender zijn relatief goedkoop uit. Dit omdat wij hiervoor een standaardopmaak en -indeling gebruiken die in praktijk uitstekend werkt. De kosten voor de gemeenten zijn gebaseerd op een basisbedrag + een vast bedrag per honderd exemplaren. Klik voor een voorbeeld van zo’n afvalkalender hier.

 2. Combinatie afvalkalender en nieuwsbrief
  De uitgave van zo’n afvalkalender is echter ook een prima moment om grote of kleine wijzingen op het gebied van afvalinzameling aan inwoners door te geven. Of om extra aandacht te vestigen op zaken die anders of beter kunnen, bijvoorbeeld een oproep aan bewoners:
  • om meer te gaan composteren om daarmee kosten te besparen;
  • om afval beter te scheiden;
  • om meer en/of beter gebruik te maken van glasbakken, de chemokar of het kringloopcentrum; enz.
  Hiervoor kunt u gebruik maken van een combinatie van een afvalkalender met een nieuwsbrief. Deze uitgave is op formaat A3, gevouwen naar A4. Aan de ene zijde is de afvalkalender afgedrukt, de andere zijde is bestemd voor teksten, vaak een interviewtje (bijvoorbeeld met de verantwoordelijk wethouder), foto’s en evt. illustraties of een stripje. Klik voor een voorbeeld hier.

 

websites ontwikkeld door OBC:

 

http://www.wijwegen.nl

http://www.wcl-limburg.nl

http://www.wieweegtdiewintEcht.nl

Animatie van logo voor IKL