Milieucommunicatie

Formats....

Voor de lay-out van een afvalkalender kunt u desgewenst kiezen uit jaarlijks wisselende formats. Klik hier voor een overzicht van mogelijkheden... 

 

Jaarverslag Stichting IKL

Jaarverslag Stichting IKL
De Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen Limburg (IKL) is een organisatie die zich op duidelijk zichtbare wijze inzet voor de natuur en het landschap in de Limburgse buitengebieden. De Stichting IKL brengt ieder jaar een jaarverslag uit, waarvoor OBC de tekst schrijft.
Diftarkranten Maasdonk en Lith
Op 1 januari 2004 zijn de gemeenten Maasdonk en Lith gestart met het zogenaamde ‘diftarsysteem’. Dat betekent dat de inwoners gaan betalen voor de hoeveelheid huisvuil dat ze aanbieden, in plaats van een vaste prijs. OBC maakte samen met de beiden gemeenten drie diftarkranten, waarin de burgers op de hoogte werden gesteld van het nieuwe systeem en allerhande informatie kregen aangereikt.

Afvalwijzer
Een groot aantal gemeenten, waaronder de gemeente Schinnen, brengt ieder jaar een zogenaamde afvalwegwijzer uit. Hierop staat informatie over de ophaaldata van huishoudelijk afval en de vele mogelijkheden om afval kwijt te raken.